Szállást keres a Szent Család
2017.11.24

Szeretettel buzdítjuk a családos és frissen házasodott testvéreinket közös karácsonyi készületünkre, a Szállást Kereső Szent Család befogadására! Advent ideje alatt a Szent Család (képe) családról családra vándorol, velük együtt élhetjük meg a befogadás örömét, mint vándorok és befogadók egyaránt.

Szeretettel hívjuk a plébánia közösség családjait az adventi időszakban közös karácsonyi készületre, a Szent Család várására. Miközben az egymást felkereső családok szállást keresnek a megszületendő Jézusnak, megajándékozzák egymást az Ő szeretetével. A szeretet-cselekedtek mindig egy kis áldozatot, lemondást követelnek tőlünk. Így van ez ebben az esetben is. A résztvevő családoknak adventben két, egymást követő estén (napon) szabaddá kell tenniük magukat - a másik számára. Lényeges, hogy családok látogassák egymást.

Nov. 27-étől kezdve ide kattintva regisztrálhat

A szokás lényege a következő:

  • Advent minden napján a Szent Család képével látogat el az egyik család a másikhoz, szállást kérve Jézusnak és szüleinek.
  • A "bekéretőzők" vezetésével imádkoznak, énekelnek. A kötött szöveget tetszés szerint lehet énekekkel, verssel, stb. kiegészíteni. Fontos, hogy lehetőleg a családok minden tagja aktív résztvevő legyen.
  • A bevezető liturgia után beszélgetéssel, (a gyerekek játékkal) töltik el az estét a családok.
  • A következő nap a befogadó család őrzi a Szent család képét, s viszi tovább egy másik családhoz.

A jelentkezés módja:

  • Ki kell választani adventben két, egymást követő napot, amikor a család, lehetőleg minden tagja szabaddá tudja tenni magát (szerencsés, ha több ilyen dátumunk van).
  • A dátumokkal, valamint a pontos név, cím és telefonszám megadásával lehet jelentkezni.
  • A szervező megadja a képet hozó, illetve a majdani fogadó nevét, címét, telefonszámát.
  • Ezt követően már a családok egymás között egyeznek meg a továbbiakról (a látogatás pontos ideje, stb.)
  • Fontos, hogy a véglegesített dátumokon már ne változtassunk (végszükség esetén is csak a szervezővel egyeztetve), mert különben a lánc megszakad.
  • A lánc célja az adventi lelki előkészület segítésén túl az is, hogy a plébánia családjai közelebb kerüljenek egymáshoz. Ezért ne idegenkedjünk attól, ha olyan családot fogadunk, vagy olyanhoz megyünk, akit még nem ismerünk. "A szeretet nem válogat..."

Nov. 27-étől kezdve ide kattintva regisztrálhat

Érdeklődni Hernády Krisztina nővérnél lehet:
20/349-4377, krisztinaop@gmail.com

 

2018. október 21.
XVI.évf. 32.szám


 hétfő 6:30
 kedd 6:30
 szerda 6:30
 csütörtök 6:30
 péntek 19:00
 szombat 19:00
 vasárnap 8:00
10:00
19:00