Lelkigyakorlatos segítség Nagyböjtre
2019.03.07

2019-ben a korábbi évekhez hasonlóan készült egyénileg végezhető lelkigyakorlat Nagyböjtre a Megszentelt tér honlapon. A lelkigyakorlat címe és közvetlen linkje: "Nagyböjti lelkigyakorlat 2019: Loyolai Szent Ignác útja".

Idei segítőink és vezetőink az imádságban Loyolai Ignác és Ward Mária lesznek. Őket, a XVI. században élt spanyol férfit és XVII. században élt angol nőt, gyakran ábrázolják zarándokruhában gyalogolva az úton. Jézus is többször elzarándokolt Jeruzsálembe a családjával, barátaival, útközben zsoltárokat szavalva.

“Boldog az az ember, akinek ereje benned gyökerezik, s akinek szíve zarándokútra készül” – olvassuk a 84. zsoltárban (6. vers). A Teremtés könyve 3. fejezetében Isten együtt sétál Ádámmal és Évával az est hűvösében.

A lelkigyakorlatok segítenek megújulni vágyunkban, hogy minden nap közelebb kerüljünk Istenhez, aki társul szeretne szegődni hozzánk életünk útján. A nagyböjti lelkigyakorlat kiváló lehetőség arra, hogy együtt menjünk Jézussal, és mélyítsük vele való barátságunkat zarándokútján Jeruzsálembe a kereszt felé - és az azon túli dicsőségbe.

A lelkigyakorlatos anyag elérhető ahonlapról, vagy közvetlenül:

 

Nyári szünet

 hétfő 6:30
 kedd 6:30
 szerda 6:30
 csütörtök 6:30
 péntek 19:00
 szombat 19:00
 vasárnap 8:00
10:00
19:00