Nagyheti szertartások próbái ministránsoknak
2011.04.08

A korábbi éveknek megfelelően, idén is külön időpontban megtartott próbákkal készülünk a nagyheti szertartásokra.

Nagycsütörtökön az esti szentmise 19 órakor kezdődik! A próba 9 órakor lesz a templomban.

Nagypénteken az esti szertartás 19 órakor kezdődik. Próbáját délelőtt tartjuk, 9 órai kezdettel a templomban. Ezen a napon a hagyományoknak megfelelően keresztút is lesz! 14:00–kor találkozunk a sekrestyénél. Ezúttal is felmegyünk aKálváriára, ahol 15 órakor kezdődik a keresztút.

Nagyszombaton szintén délelőtt, 9 órai kezdettel tartjuk a próbát a templomban. Az esti szertartás 22 órakor kezdődik. Tekintettel a nagyszombati szertartások bonyolultságára, 20:45–kor röviden átnézzük és elpróbáljuk a szertartást.

A próbákat mind a három napon másfél órásra tervezem. Felhívoma figyelmedet arra, hogy aki a próbákonnem jelenik meg illetve aki nem az előre megadott időpontokban jelenik meg, annak nem tudok lehetőséget biztosítani a nagyheti szertartásokon történőministránsszolgálatra.

Nagyszombattal nem ér véget a Húsvét ünnepe:

Húsvétvasárnap reggel lesz a körmenet a Kálváriától a templomig! Reggel 8 órakor találkozunk a budakeszi templomnál és onnan indulunk fel a Kálváriára. 9 órakor a Kálváriánál kezdődik a húsvéti misztériumjáték, majdonnan indul a feltámadási körmenet a budakeszi templomba, ahol megérkezésünk után kezdődik a szentmise.

Az egész /egyházi/ évben nincs fontosabb ünnep, mint a most következő húsvéti szent háromnap.

Csak akkor gyere ministrálni, ha képes vagy rá, hogy az ünnephez méltóan és az ünnepnek megfelelő komolysággal szolgálj a szent háromnap alatt!

 

2024. április 14.
XXII.évf. 14.szám