A nagyheti szertatrások ministránspróbái
2012.03.27

Kedves Ministráló Barátom! A korábbi éveknek megfelelően, idén is külön időpontban megtartott próbákkal készülünk a nagyheti szertartásokra.


Kedves Ministráló Barátom!


Nagycsütörtökön az esti szentmise 19 órakor kezdődik, de aki ministrál, már 18 órára jöjjön a sekrestyébe! A próba 9 órakor lesz a templomban.

Nagypénteken az esti szentmise 19 órakor kezdődik, de aki ministrál, már 18 órára jöjjön a sekrestyébe! Próbáját, délelőtt tartjuk, 9 órai kezdettel a templomban. Ezen a napon a hagyományoknak megfelelően keresztút is lesz, 14:00–kor találkozunk a sekrestyénél. Ezúttal is felmegyünk a Kálváriára, ahol 15 órakor kezdődik a keresztút.

Nagyszombaton szintén délelőtt, 9 órai kezdettel tartjuk a próbát a templomban. Az esti szertartás 22 órakor kezdődik. Tekintettel a nagyszombati szertartások bonyolultságára, 20:30–kor röviden átnézzük és elpróbáljuk a szertartást. A próbákat mind a három napon másfél órásra tervezem.

Felhívom a figyelmedet arra, hogy aki a próbákon nem jelenik meg illetve aki nem az előre megadott időpontokban jelenik meg, annak nem tudok lehetőséget biztosítani a nagyheti szertartásokon történő ministránsszolgálatra. Külön kérnék mindenkit, hogy a szertartásokra az ünnephez méltóan öltözzünk fel!

Nagyszombattal nem ér véget a Húsvét ünnepe: Húsvétvasárnap reggel lesz a körmenet a Kálváriától a templomig! Reggel 8 órakor találkozunk a Budakeszi templomnál és onnan indulunk fel a Kálváriára. 9 órakor a Kálváriánál kezdődik a húsvéti misztériumjáték, majd onnan indul a feltámadási körmenet a budakeszi templomba, ahol megérkezésünk után kezdődik a szentmise.Az egész /egyházi/ évben nincs fontosabb ünnep, mint a most következő húsvéti szent háromnap.

Csak akkor gyere ministrálni, ha képes vagy rá, hogy az ünnephez méltóan és az ünnepnek megfelelő komolysággal szolgálj a szent háromnap alatt!Kegyelmekben gazdag, áldott húsvéti ünnepeket kívánok Neked és egész családodnak!


Köszönettel:

Schleng Péter
ministránsvezető

 

2023. március 26.
XXI.évf. 13.szám


 hétfő 6:30
 kedd 6:30
 szerda 6:30
 csütörtök 6:30
 péntek 19:00
 szombat 19:00
 vasárnap 8:00
10:00
19:00

Március 26. vasárnaptól a nyári időszámításnak megfelelően az
esti szentmisék
19 órakor

kezdődnek.